Bier en kaas

Bier en kaas

Bier is lekker, ik ga er gemakshalve van uit dat we het daar over eens zijn. Maar bier kan nog zoveel lekkerder smaken wanneer je het vergezelt met de juiste spijzen. Bier en spijscombinaties zijn hot tegenwoordig. Zo kan de bierliefhebber vandaag de dag zich in menig restaurant niet alleen verblijden met een steeds diverser wordend bierassortiment. Nee, steeds meer restaurateurs bieden niet meer louter wijnsuggesties bij hun menukaart maar doen ook biersuggesties bij hun gerechten. Het zijn heugelijke tijden voor ons bierliefhebbers!

Een gemakkelijk bier en spijscombinatie die zelfs toegankelijk is voor de culinaire nitwits onder ons. Of wanneer je gewoon even geen tijd wilt verdoen in de keuken omdat je maximaal van de in Nederland zo spaarzame voorjaarszon wilt genieten. Dat is bier en kaas. Veel bieren laten zich gemakkelijk complimenteren door kaas. Over het algemeen werkt de smaak van donkere bieren het gemakkelijkst samen met de smaak van kaas. Een mooie robuust Porter of rijke quadrupel laat zich mooi paren met een winters kaasplankje.

In dit geval heb ik echter gekozen voor een lichtere palet dat zich mooi laat verenigen met de eerste zonnestralen die de komst van de zomer aankondigen. Een kleine selectie van wat lichte kazen en droge worst maakt samen met een zelf gebrouwen Steketee Dubbel van een zonnige zondagmiddag op je balkon een heerlijk culinair festijn. Laat maar komen die zomer!

Dit bericht werd geplaatst in Bier/spijs combinatie, Bierstijl en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s