Arrr!

Ahoy matey!

Black Beard IPA JPEG

Vandaag drinken we Black Beard IPA, speciaal gebrouwen ter ere van International Talk Like a Pirate Day 2013. Dit bier, zo donker als een stormige nacht op zee, verbergt een schat aan chinook en simcoe hoppen die je smaakpupillen enteren en je gekielhaald achter laten.

Deze Black IPA of Cascadian Dark Ale heeft in het ruim een buit van Maris Otter palemalt, crystal malt & als geheim wapen Carafa Special Type III. De Carafa zorgt ervoor dat het bier pikzwart ziet, maar geen gebrande smaak heeft zoals een stout. Hierdoor krijgt het hoparoma vrijspel. Toch heeft het bier een rijke body waardoor het zich duidelijk onderscheidt van een ‘normale’ IPA.

Een bier speciaal voor Vliegende Hollanders!

Dit bericht werd geplaatst in Bierstijl en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s