OBBK 2013

Afgelopen weekend heeft het Open Bergsche Bierbrouw Kampioenschap weer plaatsgevonden en De Bebaarde Brouwer was present.

DHellebaard (JPEG)e Hellebaard (Maibock) heeft met 91 punten (op 100) zelfs een podiumplaats in categorie C (licht bier, veel alcohol) bemachtigt. Dat de Keurmeester  zeer te spreken was over dit bier bleek uit het juryrapport:

“Mooie Bock. Goed balans mout-hop. Mooie moutige geur; nasmaak nodigt uit tot meer. Zeer geslaagd.”

Naast deze prijspakker, is er ook nog een mooie score gehaald met de Summer Stubble (APA) 82 punten, Muttonchops Rye (Saison) 77 punten en 67 punten voor m’n Black Beard IPA. De jury was echter wel van mening dat deze gebrande moutsmaken mistte. Maar dat is volgens mij één intepretatie van een Black IPA.

Ook nog een stom foutje begaan. Ik heb namelijk de Likkebaard Barley-Wine in de verkeerde categorie ingeleverd (C ipv D). Omdat het een lichte Barley-Wine is, dacht ik dat deze in C hoorde, maar de kleur is toch 43 EBC waardoor deze tot de donkere bieren behoord. Volgens de keurmeester: “Jammer, geen verkeerd bier maar volgende keer in andere klasse inzenden”. Al bij al was het dus een gezellige en leerzame dag.

IMG_1693

Dit bericht werd geplaatst in Homebrew en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s