Brewday: HopSnor WestCoast

IMG_1828

Vandaag weer een brouwdag, en zoals je op de foto kunt zien brouwen we vandaag iets hoppigs. Het is al weer een behoorlijke tijd geleden sinds ik een IPA gebrouwen heb (wel een Black IPA en een Farmhouse IPA), dus het was weer nodig tijd om een nieuwe versie van mijn HopSnor te brouwen. Deze versie wordt een bijzondere omdat ik een tijdelijk verkrijgbare gist van Wyeast ga gebruiken, de Wyeast 1217-PC West Coast IPADeze gist uit de Private Collection moet zeer geschikt zijn voor APA’s en IPA’s in de stijl van de Amerikaanse Westkust.

Voor de moutbasis heb ik me laten inspireren door het blog van Micheal Dawson. In deze IPA draait alles om de hop, vandaar een moutbasis van voornamelijk Palemout (96%) met een klein beetje (3%) Crystal Malt voor de “caramel back-bone” die tegenwicht biedt aan de 70 IBU. De 1% Cara-pils is voor betere schuimstabiliteit. Qua kleur komt deze IPA uit op 19 EBC, wat een mooie gloed moet geven.

Voor de hop had ik aanvankelijk gekozen voor een duo-hop combinatie van Columbus en Centenial. Dit in navolging van de Jack Hammer van BrewDog. Een waanzinnige West Coast Style IPA van 200 IBU! Helaas kwam ik vandaag pas achter dat ik minder Columbus in huis had dan ik dacht. Vandaar dat ik de twee bittergiften op 60 en 30 min vervangen heb door Magnum, puur om op de gewenste IBU te komen.

Voor de FWH heb ik juist de columbus voor gekozen, om zo extra bij te dragen aan het aroma. Het grootste gedeelte van het moet toch van de Centenial komen, maar ik hoop dat toevoeging van de Columbus toch een beetje extra bite bovenop de citrus van de Centenial biedt. Het zal in ieder geval goed hoppig worden door de vele kleinere hopgiften.

Jack Hammer

Brouwnotities:
Volume: 24 liter
Begin SG: 1.070
IBU: 70
EBC: 19

Mout:
Palemout (7 EBC) 6400 gr.
Crystal (150 EBC) 200 gr.
Cara-Pils (4 EBC) 70 gr.

Hop:
Columbus 10 gr. FWH (15,7 IBU)
Magnum 21 gr.  60 min. (27.8 IBU)
Magnum 20 gr.  30 min. (20.3 IBU)
Centenial 10 gr.  10 min. (4.5 IBU)
Columbus 10 gr.  5 min. (2.9 IBU)
Centenial 10 gr.  5 min. (2.5 IBU)
Centenial 10 gr.  3 min. (1.5IBU)
Centenial 10 gr. 0 min. (Flame-out)

Maischschema:
63ºC  – 60 min.
72ºC  – 15 min.
78ºC  – 5 min.

Dit bericht werd geplaatst in Bierstijl, Homebrew, Recept, Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Brewday: HopSnor WestCoast

  1. Pingback: Big Beard Double IPA | De Bebaarde Brouwer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s