R’damse Oogst Markt

Gisteren trotseerde de bebaarde brouwer op de R’damse Oogst Markt de elementen. Het was gezien het weer van de laatste weken een zeer mooie dag. Vrijwel geen regen, dus dat was mooi meegenomen.

Via via was ik gevraagd om te komen brouwen op de installatie van Henriëtte Waal, de buitenbrouwerij. Over de dag verspreid heb ik drie workshops over het brouwproces gegeven, van schroten tot koelen.

IMG_1882

Het bebaarde brouwsel van de dag was een American Pale Ale met een basis van palemout, münich en red crystal. Als bitterhop heb ik gekozen voor US. Magnum en Centennial. De laatste 10 min. heb ik ‘continuous hopping’ toegepast.

De cursisten mochten natuurlijk zelf aan de slag. Op z’n Rotterdams gezegd was het niet lullen maar poetsen (laat dat nou 80% van de brouwersactiviteiten zijn).

IMG_1885

Maar na al het werken stond er dan wel een lekker bebaard brouwseltje te wachten om de dorst te lessen.

IMG_1884

Het was al bij al een zeer geslaagde dag.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Evenement, Homebrew, Recept en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s