Bebaarde Brouwsels

Volg de Bebaarde brouwer op Untappd

#6: Portland Beardsmen (North-West Style IPA)

Geïnspireerd op een006 Portland Beardsmen (North-West IPA) trip naar Portland, Oregon afgelopen Juli, wilde ik een typische North-West IPA brouwen. Deze Amerikaanse IPA substijl heeft een aangename balans tussen hoppige fruittonen, karamelkarakter en een milde bitterheid.

Ingrediënten: Pale-, CaraPils & CaraHelle.
Hop: Magnum (bitter) Columbus en Cascade (aroma & whirlpool.

ABV: 7,5%
IBU: 50

# 5: HopSnor Athanum (East Coast IPA)

005 HopSnor Athanum IPA

De tweede telg uit de HopSnor Reeks is een Single Hopped East Coast IPA. Deze Amerikaanse hopsoort geeft een kruidig, haast Europees aroma met een lichte hint van citrus.
Met z’n 5,9% en uitgebalanceerde moutbasis is het een gemakkelijke en smaakvolle doordrinker. Zodat je ook bij de tweede en derde pint nog steeds geniet.

Ingrediënten: Palemout, Münchener en Crystal.
Single Hopped met: Athanum

ABV: 6,9
IBU: 45

# 4: Burt RYEnolds

004 Burt RYEnolds Rye Rye Pale AleDeze Rye Pale Ale is geen biertje voor de fainted at heart. Met zijn 5% en 45 IBU is dit een stevige dorstlesser. De roggemout zorgt wel voor een volle body, zonder dat er teveel karameltonen in de weg zitten.
Een frisse doordrinker voor de zomerse maanden dus.

Ingrediënten: Pale-, Münchener en Roggemout
Hop: Columbus (bitter) en Cascade (aroma & dryHop).

ABV: 5%
IBU: 45

# 3: HopSnor Magnum, Citra & Mosaïc (Classic IPA)

003 HopSnor American IPA

De eerste telg uit de HopSnor Reeks is een klassieke American IPA. De basis van Pale- en Münchener mouten geven het bier een stevige body. De Engelse Crystal mout geeft het de kenmerkende ‘caramel back-bone’. Gehopt met Magnum voor de milde bitterheid en Citra en Mosaïc voor het rijke tropisch fruitaroma.

Ingrediënten: Palemout, Münchener en Crystal.
Hop: Magnum (bitter), Citra & Mosaic (aroma & dryhop).

ABV: 6,9
IBU: 45

#2: BromSnor 2014

002 BromSnor American Brown AleWederom een bier naar Amerikaanse leest. Deze American Brown Ale is een balanceer-act tussen volle moutige smaken van de lichte en donkere caramel mouten en de frisse fruit en dennenhars tonen van de gebruikte Amerikaanse hoppen.

Ingrediënten: Pale-, Cara Hell en Cara Dark.
Hop: Magnum en  Citra.

ABV: 5%
IBU: 30

#1: MelkSnor 2014

001 MelkSnor Wheat Pale AleVoor deze American Wheat Pale Ale is Citra hop gebruikt als aromahop, flame-out en dryhop. Dit frisse zomerse tarwebier is de uitgesproken hoppige Amerikaanse tegenhangen van het Belgische Witbier of de Duitse Weizen.

Ingrediënten: Palemout, Tarwemout en Tarwevlokken. Single hopped met: Citra

ABV: 4,2%
IBU: 40

Advertenties

9 reacties op Bebaarde Brouwsels

 1. Gerard zegt:

  Hoi, is er een manier om aan je bieren te komen? Ze klinken er lekker.

 2. Ken Steketee zegt:

  Your beer recepies sound wonderful. I enjoy trying new and different beers as I travel and have a collection of bottles of 150 of my favorite beers or favorite lable art. I stumbled across your web page from your Steketee Double Special. Steketee being my last name and in the United States it is a very uncommon last name. My parents were from Rotterdam coming here in 1947. Last time I was in Holland was 2000. Would there be a posibility of you sending me a bottle (or 6), empty or full. I would be willing to pay for it plus shipping. Not only would I enjoy your beer but I would proudly display your bottle in my collection. Please reply by email. Thank you. Ken Steketee

 3. Rolf zegt:

  Goedemorgen gisteren heerlijk genoten van IPA Hopsnor bij cafe Faas. Nu nog gaan bottelen voor de partculiere markt. En Maandelijks gaan verkopen op de Oogst Markt Noordplein.

  • Hallo Rolf,

   Dat vind ik leuk om te horen. Heb gisteren toevallig een nieuwe IPA afgeleverd bij o.a. Faas. De Portland Beardsmen, een North-West style IPA, geïnspireerd op mijn bezoek aan Portland, Oregon deze zomer. Ik hoop dat deze je ook zal bevallen.

   Binnenkort zal er ook een Bockbier dat ik samen met Kaf&Koren heb gebrouwen verkrijgbaar komen. Deze zal in zeer beperkte maten ook op fles uitkomen. Alleen te koop bij Ben op de Hoogstraat.

   MvG,

   Étienne

 4. Marco Daane zegt:

  En ik ben een van de gelukkigen die De Rook van Rotterdam heeft bemachtigd. Staat nu voor me. Een echte bock, met de juiste dosis caramel, maar met twee twists, las ik ergens. Rookmout, die er heel subtiel in is verwerkt (bravo) en zelfs voor een soort salmiakachtig toefje op mijn tong zorgt; bijna droppig. En cascara – dat heb ik moeten opzoeken. Is dat hier in Nederland verkrijgbaar? En hoe ben je op het idee daarvoor gekomen?
  Eerder dit jaar had ik het geluk Burt RYEnolds te treffen bij de Kaapse Brouwers. Wat een fantastisch bier. Roggebieren zijn vreselijk interessant, stevig en smaakvol en stoer, maar dit was ook mog eens heel verfrissend; ‘sappig’, heb ik toen genoteerd. Daar zou ik rustig een avondje mee kunnen doorbrengen. Uhmm, keert dat weer terug, of is De Bebaarde Brouwer ook al van de eenmalige brouwsels?
  Succes,.
  Marco

  • Hallo Marco,

   Leuk om te horen dat de bieren in de smaak zijn gevallen. De Rook van Rotterdam heb ik samen met Kaf & Koren bedacht, zij kwamen op het idee om cascara er in te gebruiken. Ik geloof dat zij hun opslag delen met koffiebranders en dat het zo ontstaan is.

   Tot nu toe heb ik nog geen vaste bieren in het assortiment, en brouw ik dus iedere keer weer wat anders. Dus of de Burt RYEnolds terugkeert is onwaarschijnlijk. Wel zal ik zeer waarschijnlijk wel weer een ander bier met Rogge gaan brouwen.

   Proost,

   Étienne

 5. Cor Zwaan zegt:

  Ha Etienne,

  Bedankt voor je flesjes Soppelbaard Stout,
  was beslist een succes op onze proeverij gistermiddag, iedereen vond hem lekker,vooral de hoppigheid viel goed in de smaak.

  Vooral zo doorgaan
  Groet
  Cor,Carl, Sylvia,,Martin, Stella en Walter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s