Bebaarde Bierbliografie


Volg de Bebaarde brouwer op Untappd

Pornstache (India Pilsener Lager)

Pornstache Front
De Baard had behoefte aan iets lichts en super doordrinkbaar. Maar hij houdt wel van iets hoppigs op zijn tijd. Vandaar dat hij bedacht heeft om een klassieke Tsjechische Pils stevig te hoppen met Neo-klassieke Amerikaanse hopsoorten.
Het resultaat? Een super doordrinkbare Indie Pilsener Lager.

ABV: 4,5%
IBU: 35

Flavour Saver (Farmhouse IPA)

Flavour Saver JPEG

Dit bier is een mengeling van een traditionele Zuid-Belgische Saison en een moderne New England IPA. De gerst, tarwe en haver geven het een volle en zachte smaak.

De karakteristieke saisongist zorgt voor een fruitige aroma, dat mooi samen gaat met de Amerikaanse hopsoorten.

ABV: 7,5&
IBU: 20

 

Mosaic Moustache 2018 (Wheat IPA)

Mosaic Moustache FrontOmdat de Mosaic Moustache in 2017 zo’n groot succes was, is besloten om deze vast in het assortiment op te nemen. Wel is het recept iets aangepast, zodat het nog frisser smaakt.

Deze Wheat IPA is stevig gedryhopt met Mosaïc. De combinatie van de Mosaïc en de tarwe zorgt voor een tropische fruitaroma van flink veel Passievrucht en Papaya met een fluweel zachte body van de tarwe. Een frisse doordrinker met veel geur en smaak dus.

ABV: 6,5%
IBU: 50

Midnight Moustache (Black Rye IPA)

Midnight Moustache JPEGDeze New England Style Black Rye IPA is een frisse en zachte doordrinker. Bijzonder fruitig door het royale gebruik van hop in de whirlpool en dryhopping tijdens de vergisting.

Dit stevige hopmonster (7%) is een verwarmende metgezel specifiek gebrouwen voor de koudere dagen van het jaar.

ABV: 7,0%
IBU: 30

 

StoppelBaard (American Stout)

FrontWederom een oud recept. Ook dit keer aanpassingen gedaan, zo heeft deze versie meer body door een hoger eind Plato. Echter nog steeds heerlijk doordrinkbaar.

Een blend van Nederlandse en Britse moutsoorten zorgt voor de donkere kleur en stoere smaak. Door late hopping heeft dit bier een uitgesproken hoparoma. De gebruikte Amerikaanse hopsoorten geven het bier een licht aroma van dennenhars en een hint van rood fruit.

ABV: 6,5%
IBU: 50

Extra Smooth Beard (E.S.B.)

Extra Smooth BeardGebaseerd op het jubileum brouwsel Extra Special Beard, maar dit maal beter in balans. Hierdoor veel beter doordrinkbaar.

Deze Britse E.S.B. gebrouwen met echte Britse ingrediënten. In de hoofdrol de moutsoorten Golden Promise en Red Crystal die samen voor een volle moutige smaak met toffee en karamel tonen zorgen. Ondersteund door een fris bloemig hoparoma met een hint van rood fruit.

ABV: 5,5%
IBU: 30

Mosaic Moustache 2017 (Wheat IPA)

Mosaic Moustache PNG

Deze Wheat IPA is stevig gedryhopt met Mosaïc. De combinatie van de Mosaïc en de tarwe zorgt voor een tropische fruitaroma van flink veel Passievrucht en Papaya met een fluweel zachte body van de tarwe. Een frisse doordrinker met veel geur en smaak dus.

ABV: 6,5%
IBU: 50

MelkSnor (Wheat Ale)

MelkSnor

 

Deze lichte American Pale Wheat Ale is door de combinatie van tarwe en Amerikaanse hopsoorten zeer fris en lekker doordrinkbaar.

De Cascade en Citra hop geven een aroma van citrus en mango. Het bier heeft een mild bittere afdronk.

ABV: 4,5%

IBU: 25

Soul Patch (Classic Pale Ale)

Etiket Soul Patch Pale Ale JPEG

Deze frisse Classic American Pale Ale dankt zijn krachtige aroma aan het royale gebruik van de Amerikaanse hopsoorten Athanum & Cascade.

Het gebruik van Biscuit en Crystal mouten en een Engelse gist geeft dit bier een mooie volle body en rijke smaak.

ABV: 4,8%
IBU: 35

Extra Special Beard (E.S.B.)

Etiket Extra Special Beard JPEG

Om het tiende brouwsel te vieren, een stijl die je in Nederland niet veel tegen komt, namelijk de Extra Special/Strong Bitter (E.S.B.). Deze ESB is gebrouwen met Maris Otter, de Rolls Royce onder de mouten. Aangevuld met een klein beetje Crystal voor een volle warme gloed.

Ingrediënten: Maris Otter & Red Crystal.
Hop: Magnum (bitter) Bramling Cross en Challenger (aroma & whirlpool.

ABV: 4,6%
IBU: 35

StoppelBaard Stout 2016 (American Stout)

009 Stoppelbaard StoutDeze stoere American Style Stout met stevige body, dankt zijn donkere kleur en volle smaak aan de gebruikte Engelse pale chocolate en roast mouten.Door gebruik te maken van late hopping, heeft het een zeer krachtig hoparoma.

Ingrediënten: Pilsmout, Pale Chocolate, Roasted Barley en Gerstevlokken.
Hop: Magnum (bitter) Columbus en Chinook (late).

ABV: 6,5%
IBU: 65

Navigator IPA (Red IPA)

008 Navigator IPASpeciaal gebrouwen voor de donkere dagen van het jaar, biedt deze American IPA net even wat meer karamel en toffee tonen door het rijkelijke gebruik van Britse Crystal mout. Aangevuld met een stevig aroma van de Columbus en Centennial hoppen.

Ingrediënten: Pale-, Cara Hell & Crystal 150.
Hop: Magnum (bitter) Columbus en Centennial (aroma & whirlpool.

ABV: 5,6%
IBU: 55

BromSnor (American Brown Ale)

007 BromSnor 2015.jpgEen oude bekende, alleen dit maal iets meer sessionable. Deze American Brown Ale is een balanceer-act tussen volle moutige smaken van de lichte en donkere caramel mouten en de frisse fruit en dennenhars tonen van de gebruikte Amerikaanse hoppen.

Ingrediënten: Pale-, Cara Hell en Cara Dark.
Hop: Magnum en  Citra.

ABV: 4%
IBU: 30

Portland Beardsmen (North-West Style IPA)

Geïnspireerd op een006 Portland Beardsmen (North-West IPA) trip naar Portland, Oregon afgelopen Juli, wilde ik een typische North-West IPA brouwen. Deze Amerikaanse IPA substijl heeft een aangename balans tussen hoppige fruittonen, karamelkarakter en een milde bitterheid.

Ingrediënten: Pale-, CaraPils & CaraHelle.
Hop: Magnum (bitter) Columbus en Cascade (aroma & whirlpool.

ABV: 7,5%
IBU: 50

HopSnor Athanum (East Coast IPA)

005 HopSnor Athanum IPA

De tweede telg uit de HopSnor Reeks is een Single Hopped East Coast IPA. Deze Amerikaanse hopsoort geeft een kruidig, haast Europees aroma met een lichte hint van citrus.
Met z’n 5,9% en uitgebalanceerde moutbasis is het een gemakkelijke en smaakvolle doordrinker. Zodat je ook bij de tweede en derde pint nog steeds geniet.

Ingrediënten: Palemout, Münchener en Crystal.
Single Hopped met: Athanum

ABV: 6,9
IBU: 45

Burt RYEnolds

004 Burt RYEnolds Rye Rye Pale AleDeze Rye Pale Ale is geen biertje voor de fainted at heart. Met zijn 5% en 45 IBU is dit een stevige dorstlesser. De roggemout zorgt wel voor een volle body, zonder dat er teveel karameltonen in de weg zitten.
Een frisse doordrinker voor de zomerse maanden dus.

Ingrediënten: Pale-, Münchener en Roggemout
Hop: Columbus (bitter) en Cascade (aroma & dryHop).

ABV: 5%
IBU: 45

HopSnor Magnum, Citra & Mosaïc (Classic IPA)

003 HopSnor American IPA

De eerste telg uit de HopSnor Reeks is een klassieke American IPA. De basis van Pale- en Münchener mouten geven het bier een stevige body. De Engelse Crystal mout geeft het de kenmerkende ‘caramel back-bone’. Gehopt met Magnum voor de milde bitterheid en Citra en Mosaïc voor het rijke tropisch fruitaroma.

Ingrediënten: Palemout, Münchener en Crystal.
Hop: Magnum (bitter), Citra & Mosaic (aroma & dryhop).

ABV: 6,9
IBU: 45

BromSnor 2014

002 BromSnor American Brown AleWederom een bier naar Amerikaanse leest. Deze American Brown Ale is een balanceer-act tussen volle moutige smaken van de lichte en donkere caramel mouten en de frisse fruit en dennenhars tonen van de gebruikte Amerikaanse hoppen.

Ingrediënten: Pale-, Cara Hell en Cara Dark.
Hop: Magnum en  Citra.

ABV: 5%
IBU: 30

MelkSnor 2014

001 MelkSnor Wheat Pale AleVoor deze American Wheat Pale Ale is Citra hop gebruikt als aromahop, flame-out en dryhop. Dit frisse zomerse tarwebier is de uitgesproken hoppige Amerikaanse tegenhangen van het Belgische Witbier of de Duitse Weizen.

Ingrediënten: Palemout, Tarwemout en Tarwevlokken. Single hopped met: Citra

ABV: 4,2%
IBU: 40

9 reacties op Bebaarde Bierbliografie

 1. Gerard zegt:

  Hoi, is er een manier om aan je bieren te komen? Ze klinken er lekker.

 2. Ken Steketee zegt:

  Your beer recepies sound wonderful. I enjoy trying new and different beers as I travel and have a collection of bottles of 150 of my favorite beers or favorite lable art. I stumbled across your web page from your Steketee Double Special. Steketee being my last name and in the United States it is a very uncommon last name. My parents were from Rotterdam coming here in 1947. Last time I was in Holland was 2000. Would there be a posibility of you sending me a bottle (or 6), empty or full. I would be willing to pay for it plus shipping. Not only would I enjoy your beer but I would proudly display your bottle in my collection. Please reply by email. Thank you. Ken Steketee

 3. Rolf zegt:

  Goedemorgen gisteren heerlijk genoten van IPA Hopsnor bij cafe Faas. Nu nog gaan bottelen voor de partculiere markt. En Maandelijks gaan verkopen op de Oogst Markt Noordplein.

  • Hallo Rolf,

   Dat vind ik leuk om te horen. Heb gisteren toevallig een nieuwe IPA afgeleverd bij o.a. Faas. De Portland Beardsmen, een North-West style IPA, geïnspireerd op mijn bezoek aan Portland, Oregon deze zomer. Ik hoop dat deze je ook zal bevallen.

   Binnenkort zal er ook een Bockbier dat ik samen met Kaf&Koren heb gebrouwen verkrijgbaar komen. Deze zal in zeer beperkte maten ook op fles uitkomen. Alleen te koop bij Ben op de Hoogstraat.

   MvG,

   Étienne

 4. Marco Daane zegt:

  En ik ben een van de gelukkigen die De Rook van Rotterdam heeft bemachtigd. Staat nu voor me. Een echte bock, met de juiste dosis caramel, maar met twee twists, las ik ergens. Rookmout, die er heel subtiel in is verwerkt (bravo) en zelfs voor een soort salmiakachtig toefje op mijn tong zorgt; bijna droppig. En cascara – dat heb ik moeten opzoeken. Is dat hier in Nederland verkrijgbaar? En hoe ben je op het idee daarvoor gekomen?
  Eerder dit jaar had ik het geluk Burt RYEnolds te treffen bij de Kaapse Brouwers. Wat een fantastisch bier. Roggebieren zijn vreselijk interessant, stevig en smaakvol en stoer, maar dit was ook mog eens heel verfrissend; ‘sappig’, heb ik toen genoteerd. Daar zou ik rustig een avondje mee kunnen doorbrengen. Uhmm, keert dat weer terug, of is De Bebaarde Brouwer ook al van de eenmalige brouwsels?
  Succes,.
  Marco

  • Hallo Marco,

   Leuk om te horen dat de bieren in de smaak zijn gevallen. De Rook van Rotterdam heb ik samen met Kaf & Koren bedacht, zij kwamen op het idee om cascara er in te gebruiken. Ik geloof dat zij hun opslag delen met koffiebranders en dat het zo ontstaan is.

   Tot nu toe heb ik nog geen vaste bieren in het assortiment, en brouw ik dus iedere keer weer wat anders. Dus of de Burt RYEnolds terugkeert is onwaarschijnlijk. Wel zal ik zeer waarschijnlijk wel weer een ander bier met Rogge gaan brouwen.

   Proost,

   Étienne

 5. Cor Zwaan zegt:

  Ha Etienne,

  Bedankt voor je flesjes Soppelbaard Stout,
  was beslist een succes op onze proeverij gistermiddag, iedereen vond hem lekker,vooral de hoppigheid viel goed in de smaak.

  Vooral zo doorgaan
  Groet
  Cor,Carl, Sylvia,,Martin, Stella en Walter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s