Huidige Bebaarde Bieren

Het Vaste Assortiment

Momenteel voert De Bebaarde Brouwer een vast assortiment van drie verschillende bieren. Namelijk de Pornstache, een India Pilsener Lager van 4,5%, De Mosaic Moustache, een Wheat IPA van 6,5% en de Stoppelbaard Stout, een American Stout van tevens 6,5%. Deze bieren zijn het gehele jaar op fles en fust verkrijgbaar.

Bottles Mock-UP JPEG

Pornstache FrontPornstache

INDIA PILSENER LAGER

Pornstache is een traditionele Tsjechische Pils gehopt met neo-klassieke Amerikaanse hoppen. De basis van Pils- en Caramouten zorgt voor een goed doordrinkbaar bier. Het gebruik van dry-hopping geeft het een rijk aroma van dennenhars en tropisch fruit. De droge afdronk nodigt uit tot de volgende slok.

INGREDIËNTEN:
WATER. MOUT: Pils, CaraHell en CaraPils. HOP: Premiant (bitter), Cascade (whirlpool) Columbus, Chinook en Citra (dryhop). Ondergist. 

 

Mosaic Moustache Front

Mosaic Moustache

WHEAT IPA

Deze Wheat IPA is stevig gedryhopt met Mosaïc. De combinatie van de Mosaïc en de tarwe zorgt voor een tropische fruitaroma van flink veel Passievrucht en Papaya met een fluweel zachte body van de tarwe. Een frisse doordrinker met veel geur en smaak dus.

INGREDIËNTEN:
WATER, MOUT: Pils, Munich, Tarwemout en Tarwevlokken. HOP: Premiant (bitter), Mosaic (whirlpool) Mosaic (dryhop). Bovengist.

 

Front

Stoppelbaard Stout

AMERICAN STOUT

Een blend van Nederlandse en Britse moutsoorten zorgt voor de donkere kleur en stoere smaak. Door late hopping en dry hopping heeft dit bier een uitgesproken hoparoma. De gebruikte Amerikaanse hopsoorten geven het bier een licht aroma dennenhars en een hint van rood fruit.

INGREDIËNTEN:
WATER. MOUT: Pils, Brown, Chocolate & Roast), Gerstevlokken, en ongemoute Gerst. HOP: Columbus & Chinook. Bovengist.

 

Specials (White Labels)

Naast het vaste assortiment, brouwt De Bebaarde Brouwer ook een aantal wisselende bieren (White Labels). Dit assortiment wisselt door het jaar heen, en zijn dus niet vast verkrijgbaar. Sommige zijn in een dergelijke kleine oplage gebrouwen, dat ze alleen op festivals verkrijgbaar zijn. Andere specials, zoals de Mosaic Moustache en de Pornstache, zijn zo goed bevallen dat ze opgenomen zijn in het vaste assortiment.

Extra Smooth Beard

Extra Smooth Beard 

EXTRA SPECIAL/STRONG BITTER

Een E.S.B is een specifiek type Britse Pale Ale, gekenmerkt door een hoppig aroma dat uitgebalanceerd wordt door een volle en soepele moutbasis. De Crystal mout geeft het een toffee/caramel toon. Hierdoor is het een smaakvol, maar vooral doordrinkbaar bier, dat per pint genoten kan worden.

INGREDIËNTEN:
Water. Mout: Golden Promise en Red Crystal. Hop: Pilgrim (bitter en aroma), Challenger en Chinook (Whirlpool en dryhop). Bovengist. 

 

Flavour Saver JPEG

Flavour Saver

FARMHOUSE IPA

Dit bier is een mengeling van een traditionele Zuid-Belgische Saison en een moderne New England IPA. De gerst, tarwe en haver geven het een volle en zachte smaak. De karakteristieke saisongist zorgt voor een fruitige aroma, dat mooi samen gaat met de Amerikaanse hopsoorten.

NGREDIËNTEN:
Water, Pils-, Carapils, Tarwemout en gemoute Haver. Hop: Premiant (bitter), Citra, Mosaic en Simcoe (whirlpool en dryhop). Bovengist. 

 

Collaborations

Naast de eigen bieren, brouwt De Bebaarde Brouwer ook graag samen met bevriende brouwers. Deze zogenaamde ‘collabs‘ zijn het resultaat van gedeelde passie en experimenteerdrift.

Ramses Z'onder Baard 2018.png

Ramses Z’onder Baard 2018

INDIA BLACK STEAM LAGER

De Ramses Z’onder Baard is een collaboratie tussen Ramses Bier, Café Z’onder Zeil en De Bebaarde Brouwer. Het is een steambier gebrouen met een ondergist, maar vergist op een hogere temperatuur. Hierdoor heeft het bier meer smaak. Daarnaast is er vlak voor bottelen nog Earl Grey thee toegevoegd.

INGREDIËNTEN:
Water, Mout (biologische pils- en diverse kleurmouten). Hop: Wakatu. Ondergist.

beer-1264928_e09d9_hd

De Rook van Rotterdam

SMOKED RED LAGER

Dit bier is gebrouwen samen met de brouwers van Kaf & Koren die tevens uit Rotterdam komen. Het is een Red Lager met een klein tikje rook. Om het allemaal nog wat spannender te maken, hebben we ook nog cascara toegevoegd. Deze gedroogde schillen en vruchten van de koffiebes geven een subtiele rozijn en tabakachtige smaak.

INGREDIËNTEN:
Water, Mout, Cascara, Hop en Ondergist.

beer-2611111_ac074_hd.jpg

De Vervaarlijke Zeebonk

NEW ENGLAND IPA MET PERZIK

Deze collab met Homeland Brewery uit Amsterdam brengt het beste uit Roffa en Mokum samen. Aanvankelijk als een éénmalige collab gebrouwen, maar inmiddels opgenomen in het vaste assortiment van Homeland.

INGREDIËNTEN:
Water, Mout, Perzik, Hop en Bovengist.